Om Annemarie Zimakoff

På Emil Aarestrups dødsdag d. 21. juli udkom det første dansksprogede album fra Annemarie Zimakoff. Her lader den anmelderroste sangerinde og sangskriver for første gang en anden om teksterne – nemlig den digtende doktor Emil Aarestrup.

Albummet: ”Skoveensomhed – Digte af Emil Aarestrup” er sangerindens fortolkning af Aarestrups digte i et moderne folk/pop-univers. Om at sætte musik til Aarestrups digte fortæller Zimakoff:“Jeg skriver selv om kærligheden, døden og det smertelige i tab, så da jeg begyndte at læse Aarestrups digte, følte jeg mig stærkt forbundet med inderligheden og de følelser, der kommer til udtryk i hans digte.

Det var som om musikken allerede lå gemt i digtene, og det var utroligt oplagt at sætte musik til digtene, for de ligner lyrik til musik meget. Jeg blev derfor hurtigt inspireret, og på grund af den meget mørke og ofte dystre tone i digtene valgte jeg også at skrive musik til, som indeholder det vemod, der udtrykkes i digtene”.
“Flere af melodierne er lidt skæve og melankolske. Det mest interessante er, at digtene på trods af, at de er 150 år gamle, virker som om de kunne være blevet skrevet i går, for digtenes tematikker er stadig nogle, som vi kan identificere os med den dag i dag”, fortæller Zimakoff.
Med en enkel besætning af akustisk guitar, sang, bas, trommer og orgel krydret med elguitar og klokkespil indrammes digtene, og melodierne er ladet med den melankoli og romantik, som kendetegner Aarestrup. Digteren som egentlig var læge, var i sin levetid ikke særlig anerkendt og solgte blot 40 eksemplarer af sin første digtsamling, derfor joker Zimakoff med, at sælger hun blot 50 eksemplarer af det nye album, vil hun have opnået større succes end Aarestrup gjorde i sin levetid.

For at markere Emil Aarestrups dødsdag med en hyldest til ham blev “Skoveensomhed” udgivet på netop denne dag d.21. juli. Mange læser titlen på albummet og undrer sig over de to e’er i Skoveensomhed, men Zimakoff forklarer, at hun ønskede, at tekstuniverset bibeholdt Aarestrups egen måde at skrive digtene på, og derfor står digtene i coveret præcis på samme måde som i digtsamlingen – med store bogstaver i titlerne og i navneord. Det nye album har allerede fået rigtigt mange roser med på vejen se her

Mere om Annemarie Zimakoff

Zimakoff voksede op i et højreligiøst hjem med klaver og blev som tiårig sendt til undervisning i at bruge tangenterne. Hun blev dog hurtigt træt af den strikse klaverlærerinde og tog to år senere fat i sin søsters ramponerede guitar for at sætte melodier til de sange, som hun havde taget fat på at skrive. I foråret 2008 udgav Annemarie Zimakoff debutalbummet ”Ivory”, som førte til turné i Danmark,Tyskland og USA. Bl.a. til Oppenheimers Eftermiddag i Århus, hvor Gaffas Ole Rosenstand Svidt begejstret tildelte koncerten 4 stjerner.

”Ivory” fik en strålende modtagelse hos anmelderne: ”Hun synger fremragende”,skrev Martin Hansen fra Rootszone. ”En stærk debut” istemte Henrik Breum fra de Bergske Blade. Melodierne bevæger sig i mellem pop/folk og americana/country. De er uforudsigelige, kantede, ofte melankolske og snor sig ind i hjertet sammen med Zimakoffs udtryksfulde stemme.

 

Med sin intense sceneoptræden har hun betaget sit publikum rundt omkring i verden indtil videre i Dublin, Berlin, New York, Austin, Nashville, Tórshavn samt ikke at forglemme alle afkroge af Danmark.

I september 2010 udkom “The Girl Without Music” på Annemaries eget selskab.  “The Girl Without Music” fik 4 fantastiske anmeldelser af Diskant.dk, der gav den 8 ud af 10 stjerner, Gaffa, der gav den 4 ud af 6 stjerner, Jydskevestkysten 4 ud af 6 stjerner og Undertoner.dk 4 ud af 6 U’er.

 

Derudover kom den i rotation på DR P4 og et remix af titelnummeret “The Girl Without Music” kom i rotation på DR P3.

Zimakoff arbejder i øjeblikket sammen med Peter Ulf i UlfZimakoff og deres sang “Heart on Crutches” har været i rotation på P4 og med i blockbusteren “Klovn – The Movie”.

Hun synger desuden og skriver tekster til electronicatrioen Polar Rundfunk & Annemarie Zimakoff og arbejder sammen med Ganga, hvor hun som feat. artist er med på sangene “Are You Hiding” og “Secrets”, hvoraf den ene på en Sony BMG udgivelse: Bar Lounge Classic. Ganga udkom i 2011 med et soloalbum, hvor “Secrets” og “Are You Hiding” er på. Derudover co-writer Zimakoff med forskellige artister i ind- og udland og har undervist i sangskrivning på højskoler og andre uddannelsesinstitutioner.